Jauhelihapiirakka Sainin tapaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Ruokasooda 10 g 2 tl2/3 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Creme fraise200 g    560 kcal7 g5 g56 g0 g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl172 kcal6,2 g8,8 g12 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)150 g    330 kcal20 g0,8 g28 g0 g
Kevytkerma600 g    720 kcal19 g27 g60 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Arkijuusto, Valio [330kcal]100 g13 kpl   330 kcal27 g0 g24 g0 g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl159 kcal0,1 g0,2 g18 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 350 g1 kpl   63 kcal2 g8,8 g1,4 g2,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2515 g    4156 kcal191 g287 g244 g18 g
Ravintosisältö / annos2515 g    4156 kcal191 g287 g244 g18 g
Ravintosisältö / 100g100 g    165 kcal7,6 g11 g10 g0,7 g
Sekoita cremefraise, kermaviili, margariinisula, sooda, suola ja jauhot taikinaksi.

Painele se uunipellille, reunat hieman ylös.

Paista jauheliha ja ohutta porkkanasilppua, sipulisilppua ja haluamiasi mausteista.

Lisää täyte piirakan päälle ja tee munamaito-juustoraastesekoitus ja kaada se pellille.

Paista 200-225-asteisessa uunissa kullanruskeaksi.