Kahvijuustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tuorejuusto, maustamaton Pirkka180 g    324 kcal8,1 g10 g27 g7,2 g
Nutella (Suklaa-Hasselpähkinälevite)10 g    51 kcal0,7 g5,4 g3 g0 g
Maapähkinälevite makeuttamaton 100% paahdettu maapähkinä (Amona), annos 5g25 g    142 kcal6,4 g3,3 g11 g4 g
McEnnedy Chocolate Chunk Cookies 225g (Lidl), annos 19g200 g    984 kcal13 g121 g50 g6,6 g
Laktoositon voi (Juustoportti), annos 10g100 g    716 kcal1 g0,6 g80 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Reilun kaupan kaakaojauhe luomu (Pirkka), annos 10g10 g    33 kcal2,2 g1,2 g2,1 g0 g
Valio creme fraiche hyla 150 g300 g    840 kcal7,5 g11 g84 g0 g
Liivatelehti, gelatiini40 g    140 kcal34 g0 g0 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g50 g0,3 kpl10 tl3,3 rl1/2 dl0,7 kcal0,2 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
939 g    3328 kcal74 g176 g257 g18 g
Ravintosisältö / annos939 g    3328 kcal74 g176 g257 g18 g
Ravintosisältö / 100g100 g    354 kcal7,8 g19 g27 g1,9 g
1. Murskaa keksit muruksi
2. Sulata voi ja sekoita keksinmurut joukkoon.

3. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja täytä pohja keksimurskalla
4. Painele murska tiiviisti koko pohjalle ohueksi kerrokseksi
5. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 minuutiksi, täytteen valmistumisen ajaksi
6. Erottele munista keltuaiset, sekoita ne ja tuorejuusto sekä ranskankerma sekaisin
7. Lisää sokeri, vaniljasokeri, nutella, maapähkinälevite ja kaakaojauhe seokseen
8. Keitä kahvi ja kaada se kattilaan.

Kiehauta.

Purista liivatelehdet ja lisää ne kahvin joukkoon.

Älä keitä!
9. Valuta kahvi-liivateseos ohuena nauhana ja hyvin vatkaten muiden ainesten sekaan
10. Kaada taikina pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

11. Halutessasi koristele kakku sulatetulla suklaalla, pursottaen siitä kuvioita leivinpaperille ja hyydyttämällä ne jääkaapissa.

Pursottimeksi käy muovipussi, johon leikkaa pienen kolon kulmaan.