Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer200 g    1030 kcal7,8 g112 g60 g11 g
Voi 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1451 kcal2,4 g0,8 g163 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu220 g3,7 kpl   277 kcal24 g0,7 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 228 g  23 rl3,5 dl781 kcal23 g159 g2,7 g8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1018 g    4229 kcal58 g443 g245 g19 g
Ravintosisältö / annos102 g    424 kcal5,8 g44 g25 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    416 kcal5,7 g43 g24 g1,8 g
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.