Tuhti nakkikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1000 g17 kpl   761 kcal19 g155 g2 g10 g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)600 g    1110 kcal66 g33 g78 g1,2 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Keittojuures, Pirkka200 g    50 kcal2 g9 g0,6 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr18 g    50 kcal1,4 g1,7 g4,3 g0,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Tomaattipyree,euroshopper70 g    56 kcal2,4 g13 g0,7 g0 g
Flora ruoka kevyt & paksu250 g    150 kcal2,5 g11 g10 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
4066 g    2550 kcal96 g245 g124 g21 g
Ravintosisältö / annos508 g    319 kcal12 g31 g16 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal2,4 g6 g3,1 g0,5 g
Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.