Kukkakaali-parsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 250 g0,4 kpl  6,3 dl60 kcal4,5 g5,5 g0,8 g5,8 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Parsakaali brokkoli 250 g0,7 kpl   88 kcal12 g4,9 g0,8 g6,3 g
Kasvisliemikuutio, Knorr10 g    28 kcal0,8 g1 g2,4 g0,2 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200 g 40 tl13 rl2 dl320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
810 g    523 kcal24 g22 g34 g14 g
Ravintosisältö / annos270 g    174 kcal7,8 g7,2 g11 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal2,9 g2,7 g4,2 g1,7 g
250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.