Oliivi-kaurasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g650 g    2373 kcal72 g429 g30 g29 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön120 g    840 kcal2,6 g5,3 g19 g0 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g200 g    510 kcal36 g93 g15 g32 g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g10 g    1 kcal0,2 g0 g0 g8,5 g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g60 g    342 kcal14 g12 g30 g3,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1711 g    4444 kcal128 g539 g134 g75 g
Ravintosisältö / annos68 g    177 kcal5,1 g21 g5,3 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    260 kcal7,5 g32 g7,9 g4,4 g
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.