Lapskoussi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g800 g    1056 kcal176 g0 g37 g0 g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK500 g    670 kcal110 g0 g30 g0 g
Lanttu 500 g    144 kcal5 g23 g1,5 g9 g
Porkkana 500 g7,7 kpl   164 kcal3,1 g28 g1 g13 g
Peruna, vanha, kuorittu 400 g6,7 kpl   305 kcal7,5 g62 g0,8 g4 g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g60 g    330 kcal0,6 g0,6 g36 g0 g
Milbona Maito rasvaton300 g    99 kcal10 g15 g0 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3075 g    2767 kcal312 g128 g106 g26 g
Ravintosisältö / annos308 g    277 kcal31 g13 g11 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    90 kcal10 g4,2 g3,5 g0,8 g
1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.