Rouhea porkkanakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 620 g10 kpl   203 kcal3,8 g35 g1,2 g16 g
Sokeri 355 g118 kpl89 tl30 rl4,2 dl1441 kcal0 g355 g0 g0 g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g250 g    875 kcal4,3 g223 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 540 g9 kpl   678 kcal59 g1,4 g49 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 500 g  50 rl7,7 dl1716 kcal51 g350 g6 g18 g
Grahamjauho 100 g 33 tl11 rl1,8 dl328 kcal11 g61 g2,2 g10 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25 g    100 kcal0 g25 g0 g0 g
Leivinjauhe 20 g 4 tl1,3 rl 35 kcal1 g7,6 g0 g0,1 g
Nalle täysjyvä ruishiutaleet 1dl=30g60 g    198 kcal4,8 g37 g1,1 g11 g
Rypsiöljyvalmiste 80%, keiju, juokseva 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1415 kcal0 g0 g160 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
79 annosta
2670 g    6988 kcal135 g1093 g219 g55 g
Ravintosisältö / annos34 g    89 kcal1,7 g14 g2,8 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    262 kcal5 g41 g8,2 g2 g
Pilko pieniksi tai raasta pestyt porkkanat.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää öljy rauhallisesti samalla vatkaten.

Lisää jauho-vaniljasokeri-leivinjauhe-rui
shiutaleseos.

Lisää porkkanat viimeiseksi ja sekoita taikinaa rauhallisesti.

Iso annos, joten kannattaa tehdä yleiskoneella.

Taikina on vetelähköä, mutta tiivistyy paistettaessa.

Laita vuokiin paperia tai voitele ja korppujauhota ne.
Kaada taikina vuokiin (3) ja paista 175 asteessa n tunti viisitoista minuuttia.

Voit laittaa paperin päälle kun kakku on saanut haluamasi värin.