Punajuuririsotto 10/2014

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Punajuuri 300 g3,8 kpl   115 kcal3 g21 g0,6 g7,5 g
Vesi, vesijohtovesi 350 g 70 tl23 rl3,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g10 g    26 kcal1,1 g0,4 g2,2 g0,2 g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste30 g    222 kcal0 g0 g25 g0 g
Risottoriisi (Pirkka)200 g    660 kcal13 g160 g0,8 g0 g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)100 g    45 kcal0,2 g11 g1 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)23 g    4,5 kcal0 g1,5 g0 g0 g
Flora ruoka kevyt & paksu500 g    300 kcal5 g23 g20 g0 g
Aurajuusto125 g    425 kcal25 g0 g36 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1838 g    1852 kcal50 g226 g86 g11 g
Ravintosisältö / annos230 g    232 kcal6,3 g28 g11 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    101 kcal2,7 g12 g4,7 g0,6 g
1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.