Viipaleporkkanalaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, tuore600 g9 kpl   168 kcal3,6 g34 g1,2 g15 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g80 g    224 kcal15 g0 g18 g0 g
Eila laktoositon kevytmaitojuoma (Valio), annos 200g150 g    59 kcal5 g4,7 g2,3 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%150 g    240 kcal4,1 g4,1 g23 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu70 g1,2 kpl   88 kcal7,7 g0,2 g6,3 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1055 g    779 kcal36 g43 g50 g15 g
Ravintosisältö / annos176 g    130 kcal5,9 g7,1 g8,3 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal3,4 g4 g4,7 g1,4 g
-viipaloi porkkana ja juusto
-laita öljyttyyn vuokaan, väliin makusi mukaisia mausteita hyppysellisiä
-sekoita maito, kerma ja muna, lisää suola
-kaada seos vuokaan, jää kuivan näköiseksi mutta miedolla lämmöllä porkkanat kypsyvät ja painuvat, voi auttaa lusikalla paiston aikana
-uuni 175 astetta n. 1,5 tuntia
- pintaa voi ruskistaa nostamalla uunin lämpöä paiston loppuvaiheessa