Mandariinikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mandariini (kuorineen)550 g    182 kcal2,2 g37 g1,7 g8,3 g
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1600 g    2226 kcal178 g6,4 g166 g0 g
Sokeri 595 g198 kpl149 tl50 rl7 dl2415 kcal0 g594 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25 g    100 kcal0 g25 g0 g0 g
Leivinjauhe 25 g 5 tl1,7 rl 44 kcal1,3 g10 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Rypsiöljy 180 g 36 tl13 rl2 dl1592 kcal0 g0 g180 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
75 annosta
3625 g    8788 kcal247 g1127 g356 g31 g
Ravintosisältö / annos48 g    116 kcal3,3 g15 g4,7 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    242 kcal6,8 g31 g10 g0,9 g
Kuori mandariinit ja kalttaa niistä valkea-aines pois.

Pilko pieniksi kuoret ja purista mehu mandariineista.

Vaahdota munat ja sokeri.

Llisää siihen öljy varovasti sekoittaen.

Lisää kuivat aineet jossa on mandariininkuoren palat mukana sekoitettuna jauhoihin.

Kaada mandariinimehu taikinaan - tarkaista taikinan löysyys.

Jos liian vetelää lisää vähän jauhoja.

Saa olla valuvaa mielellään - tulee pehmeämpi.

Voitele 3 vuokaa ja kaada taikina niihin.

Paista n. tunti 175 asteessa.