Kaalilaatikko, helppotekoinen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1000 g    211 kcal12 g34 g2 g21 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl30 g    266 kcal0 g0 g30 g0 g
Siirappi, tumma30 g    96 kcal0 g22 g0 g0 g
Riisi puuroutuva 50 g  3,9 rl0,6 dl171 kcal3 g38 g0,4 g1,2 g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale100 g    60 kcal10 g5 g0,3 g73 g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g10 g    23 kcal0,3 g2,6 g1,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
2120 g    1714 kcal95 g102 g102 g95 g
Ravintosisältö / annos303 g    245 kcal14 g15 g15 g14 g
Ravintosisältö / 100g100 g    81 kcal4,5 g4,8 g4,8 g4,5 g
- Lisää neste ja kasvisliemikuutio kattilaan
- kun kuutio liuennut, lisää kaali lohkoina ja pehmennä kaali kannen alla
- kypsennä jauheliha öljyssä paistinpannulla
- pienennä pehmennyt kaali puukauhalla painellen ja lisää joukkoon siirappi
- lisää kaalin joukkoon kaikki muut ainekset (riisit raakana <sitovat ylimääräistä nestettä)
- lisää haluamasi mausteet (suola, meirami, maustepippuri, yms.)
- sekoita hyvin ja laita seos voideltuun uunivuokaan.

Paista 200 asteessa 1-1½ tuntia.

Sekoita välillä jotta päällimmäiset riisit eivät jää kovaksi tai laita peitä vuoka foliolla.