Terveellinen taatelikakku (The Good Morning)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pehmeät taatelit kuivatut (Rainbow), annos 100g400 g    1120 kcal9 g252 g2 g31 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g60 g0,5 kpl   50 kcal0,7 g11 g0,2 g1,1 g
Kananmuna kuorineen punnittu252 g4,2 kpl   318 kcal28 g0,8 g23 g0 g
Kaurajauho 55 g  6,9 rl1 dl206 kcal8 g31 g4 g5,5 g
Kukkakaali 20 g   1/2 dl4,8 kcal0,4 g0,4 g0,1 g0,5 g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g100 g    330 kcal17 g54 g2,9 g13 g
Ruisjauho (Rainbow)100 g    320 kcal10 g63 g2,3 g14 g
Neilikka, annos 4g2.5 g    9 kcal0,1 g2 g0,1 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5 g    9 kcal0,1 g2 g0,1 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1205 g    2384 kcal74 g420 g34 g65 g
Ravintosisältö / annos1205 g    2385 kcal74 g421 g34 g65 g
Ravintosisältö / 100g100 g    198 kcal6,1 g35 g2,9 g5,4 g
Terveellinen taatelikakku

2 dl vettä
400g kuivattuja taateleita
1/2 banaani
1/2 dl kukkakaalipyrettä (keitä kukkakaalia ja survo ne sauvasekoittimella soseeksi)

2 munaa

1 dl kaurajauhoja (blenderöi/sauvasekoita kaurahiutaleet jauhoiksi)
1 dl täysjyväspelttivehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
7 tablettia steviaa
1/2 tl suolaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Keitä vesi ja taatelit liedellä tahnaksi.

Varmista että taateli on muussaantunut hyvin tai survo sitä tarvittaessa.

Jäähdytä taateliseos ja lisää banaani muussattuna joukkoon kukkakaalipyreen kera.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.

Vatkaa munat erillisessä kulhossa kuohkevaksi sähkövatkaimella.

Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja vuorotellen taatelitahnaa sekoittaen samalla sähkövatkaimella pienimmällä teholla.

Kun sinulla on edessäsi tasainen taikina, kaada se (esim.

rypsi- tai kookosöljyllä) voideltuun kakkuvuokaan.

Paista tunnin verran.

Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilemista.

HUOM! Kakku paranee päivä päivältä, kun se saa maustua ja muhia jääkaapissa.