Makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, keitetty, suolaa 400 g  36 rl6,2 dl386 kcal12 g78 g1,3 g4 g
Jauhelihakastike, tomaattinen, naudanliha 17 %, suurustamaton 400 g 80 tl27 rl4 dl593 kcal45 g14 g39 g4,8 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g2 g    7,4 kcal0,3 g1,2 g0,1 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 700 g 140 tl47 rl7 dl319 kcal21 g34 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1667 g    1482 kcal93 g130 g63 g10 g
Ravintosisältö / annos417 g    371 kcal23 g33 g16 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal5,6 g7,8 g3,8 g0,6 g
1 ps (400 g)
Pirkka makaroneja
1 rs (400 g)
Pirkka naudan jauhelihaa
1
sipuli
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
maustepippuria
2 tl
basilikaa
2 tl
timjamia

Munamaito

2
kananmunaa
7 dl
Pirkka kevytmaitoa
1 tl
suolaa

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia.

Valuta makaronit.

2. Hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.

Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla.

Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.