Bolognese

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g400 g    600 kcal81 g0 g32 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 5 g1,3 kpl   5,4 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g15 g    14 kcal0,6 g2,6 g0 g0,7 g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g370 g    122 kcal5,6 g18 g1,5 g0 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
855 g    888 kcal89 g24 g49 g1,7 g
Ravintosisältö / annos214 g    222 kcal22 g5,9 g12 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal10 g2,8 g5,7 g0,2 g
400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min