Texmex-jauheliapiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Leivinjauhe 2.5 g 1/2 tl0,2 rl 4,4 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Oivariini, 60 (100g)100 g    550 kcal1 g1 g60 g0 g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g50 g    75 kcal1,4 g3,3 g6,2 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaatti, tuore200 g1,6 kpl   41 kcal1,2 g7,6 g0,6 g2,8 g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g150 g    510 kcal38 g0 g41 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)200 g    252 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1520 g    2987 kcal162 g135 g197 g9 g
Ravintosisältö / annos190 g    373 kcal20 g17 g25 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    196 kcal11 g8,9 g13 g0,6 g
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.