Marjaraakakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Auringonkukansiemen | 180 g | | | 12 rl | 1,8 dl | 1069 kcal | 41 g | 23 g | 89 g | 11 g |
Mantelirouhe, 1 rkl | 155 g | | | | | 896 kcal | 33 g | 8,2 g | 78 g | 18 g |
Taateli, kivetön kuivattu (Rainbow) | 400 g | | | | | 1120 kcal | 8 g | 260 g | 2 g | 36 g |
Cashewpähkinä | 180 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 1034 kcal | 36 g | 34 g | 83 g | 6,3 g |
Marja keskiarvo | 400 g | | | 33 rl | 7,3 dl | 192 kcal | 2,9 g | 29 g | 2 g | 14 g |
Sitruunamehu, laimentamaton | 25 g | | | | | 5,3 kcal | 0,1 g | 0,4 g | 0 g | 0 g |
Kookosöljy kylmäpuristettu (Urtekram), annos 100g | 35 g | | | | | 315 kcal | 0 g | 0 g | 35 g | 0 g |
Raw cacao powder (Navitas naturals), annos 14g | 50 g | | | | | 212 kcal | 11 g | 32 g | 5,5 g | 14 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 1425 g | | | | | 4843 kcal | 132 g | 386 g | 295 g | 99 g |
Ravintosisältö / annos | 119 g | | | | | 404 kcal | 11 g | 32 g | 25 g | 8,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 340 kcal | 9 g | 27 g | 21 g | 7 g |
Pohja:
•3dl auringonkukansiemeniä
•3dl manteleita
•200g kivettömiä taateleita
•6 rkl kaakaojauhetta
•Ripaus laadukasta suolaa
Lisää tehosekoittimeen auringonkukansiemenet ja surraa jauhoksi.
Lisää mantelit ja jatka prosessointia hiljalleen ”pulsella” niin, että saat rouheista jälkeä – älä siis jauhota! Lisää taatelit, kaakaojauhe ja suola ja jatka sekoittamista niin kauan, että taikinasta alkaa muodostua massa.
Valmiista taikinasta voi helposti pyöritellä kiinteitä palleroita käsin.
Levitä kakkupohja tasaisesti (kostein) käsin tai esim.
lusikkaa apuna käyttäen irtovuokapohjaan.
Voit levittää pohjan paksuksi levyksi tai tehdä kuten minä ja levittää sen vuuan reunoille asti.
Pakasta.
Marjatäyte:
•3 dl cashewpähkinöitä (liotettu runsaassa vedessä yön yli, liotusvesi kaadettu pois)
•6 dl tuoreita marjoja (itselläni 4dl vadelmia ja 2dl mustikoita)
•200g taateleita
•3 rkl sitruunamehua
•4 rkl kookosöljyä
•Ripaus vaniljauutetta
•+ Marjoja koristeluun
Blenderöi kaikki ainekset tasaiseksi, moussemaiseksi seokseksi ja kaada seos pohjan päälle.
Pakasta kakku vähintään 2,5 tunniksi (minulla meni lähemmäs 4h, ennen kuin koostumus oli leikattava) ja nauti.
Voit myös pakastaa kakun pidemmäksi ajaksi, kunhan vain muistat ottaa sen jääkaappiin pehmenemään 1-2h ennen tarjoilua.