Marjaraakakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 180 g  12 rl1,8 dl1069 kcal41 g23 g89 g11 g
Mantelirouhe, 1 rkl155 g    896 kcal33 g8,2 g78 g18 g
Taateli, kivetön kuivattu (Rainbow)400 g    1120 kcal8 g260 g2 g36 g
Cashewpähkinä 180 g 60 tl20 rl3 dl1034 kcal36 g34 g83 g6,3 g
Marja keskiarvo 400 g  33 rl7,3 dl192 kcal2,9 g29 g2 g14 g
Sitruunamehu, laimentamaton25 g    5,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Urtekram), annos 100g35 g    315 kcal0 g0 g35 g0 g
Raw cacao powder (Navitas naturals), annos 14g50 g    212 kcal11 g32 g5,5 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1425 g    4843 kcal132 g386 g295 g99 g
Ravintosisältö / annos119 g    404 kcal11 g32 g25 g8,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    340 kcal9 g27 g21 g7 g
Pohja:

•3dl auringonkukansiemeniä
•3dl manteleita
•200g kivettömiä taateleita
•6 rkl kaakaojauhetta
•Ripaus laadukasta suolaa

Lisää tehosekoittimeen auringonkukansiemenet ja surraa jauhoksi.

Lisää mantelit ja jatka prosessointia hiljalleen ”pulsella” niin, että saat rouheista jälkeä – älä siis jauhota! Lisää taatelit, kaakaojauhe ja suola ja jatka sekoittamista niin kauan, että taikinasta alkaa muodostua massa.

Valmiista taikinasta voi helposti pyöritellä kiinteitä palleroita käsin.

Levitä kakkupohja tasaisesti (kostein) käsin tai esim.

lusikkaa apuna käyttäen irtovuokapohjaan.

Voit levittää pohjan paksuksi levyksi tai tehdä kuten minä ja levittää sen vuuan reunoille asti.

Pakasta.

Marjatäyte:

•3 dl cashewpähkinöitä (liotettu runsaassa vedessä yön yli, liotusvesi kaadettu pois)
•6 dl tuoreita marjoja (itselläni 4dl vadelmia ja 2dl mustikoita)
•200g taateleita
•3 rkl sitruunamehua
•4 rkl kookosöljyä
•Ripaus vaniljauutetta
•+ Marjoja koristeluun

Blenderöi kaikki ainekset tasaiseksi, moussemaiseksi seokseksi ja kaada seos pohjan päälle.

Pakasta kakku vähintään 2,5 tunniksi (minulla meni lähemmäs 4h, ennen kuin koostumus oli leikattava) ja nauti.

Voit myös pakastaa kakun pidemmäksi ajaksi, kunhan vain muistat ottaa sen jääkaappiin pehmenemään 1-2h ennen tarjoilua.