Avokado-banaani raakakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl300 g    1734 kcal63 g16 g152 g35 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Urtekram), annos 100g100 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Avokado, kuorittu, kivetön 250 g2,1 kpl   496 kcal6,6 g1,9 g49 g17 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g250 g2 kpl   210 kcal2,8 g46 g1 g4,5 g
Limetti mehu (Tuore), annos 44g50 g    11 kcal0,2 g2,9 g0,1 g0,2 g
Inkivääri, tuore, silputtu5 g    4 kcal0,1 g0,9 g0 g0,1 g
Raw cacao powder (Navitas naturals), annos 14g10 g    42 kcal2,1 g6,4 g1,1 g2,8 g
Taateli, tuore Fontana (100 g)200 g    326 kcal2,4 g69 g0,6 g2,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1215 g    3722 kcal78 g143 g303 g62 g
Ravintosisältö / annos101 g    309 kcal6,4 g12 g25 g5,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    306 kcal6,4 g12 g25 g5,1 g
Pohja:

3 dl kuorittuja manteleita
2 ½ dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
(½ dl vettä)

Täyte:

1 dl kaakaovoita (esim.

CocoVi) tai kylmäpuristettua kookosöljyä
2 avokadoa
2 banaania
½ dl limetinmehua
¼ tl raastettua inkivääriä

Koristeeksi

puolukoita
kookoslastuja

Valmistus:

1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä.

Anna liota noin 20 minuuttia.

Valuta mantelit ja anna niiden kuivahtaa hetki.

2. Mittaa taatelit ja mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.

Lisää raakakaakaojauhe ja käynnistä kone.

Anna käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet murumaiseksi.

Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan vettä.

3. Pingota irtopohjaisen kakkuvoan (halkaisijaltaan 21 cm) pohjalle leivinpaperi.

Painele pähkinä-taateliseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Jos käytät kaakaovoita, paloittele se. Lämmitä kattilassa vettä 40-asteiseksi.

Nosta kaakaovoiastia vesihauteeseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut.

Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja pehmeää.

Tarkista maku.

Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.

5. Peitä vuoka kelmulla ja nosta raakakakku kylmään vähintään tunniksi, jotta täyte hyytyy.

Koristele raakakakku ennen tarjoamista puolukoilla ja kookoslastuilla.