Nypyn lohikatkarapupiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkataikina Sunnuntai400 g    1480 kcal20 g128 g100 g8 g
Kirjolohifilee kylmäsavustettu 150 g10 kpl   261 kcal26 g0 g17 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)200 g    120 kcal2 g9 g8 g0 g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)200 g    520 kcal52 g3 g34 g0 g
Katkarapu, rainbow300 g    300 kcal69 g0 g2,7 g0 g
Tilli, tuore 50 g  17 rl 15 kcal1,8 g0,5 g0,4 g1,1 g
Purjosipuli 150 g3/4 kpl   34 kcal2,7 g3,6 g0,3 g3,2 g
Kesäkurpitsa zucchini 100 g0,3 kpl   18 kcal0,6 g2,5 g0,4 g0,7 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1915 g    3303 kcal201 g153 g210 g13 g
Ravintosisältö / annos96 g    166 kcal10 g7,6 g11 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal10 g8 g11 g0,7 g
Tästä annoksesta tulee iso uunipannullinen.

Paista 220 asteessa 35 min uunin alaosassa.

Käytin siis 2 sunnuntaipiirakkapohjaa.

Pohjan päälle katkaravut, lohi silputtuna, vihannekset.

Pilkoin siis kaikki täyteainekset isoon kippaan, sekoitin sekaisin ja sitten kippasin pohjan päälle.

Tällä määrällä täytettä on runsaasti.

Päälle sitten kevytkermasta, kananmunista, juustoraasteesta ja mausteista sekoitettu liemi.

( ja tietysti samassa kipassa, missä sekoitin täytteen, ei lisää tiskejä nääs)

Toinen kerma oli valion yrttinen ruokakerma, kun sattui olemaan kaapissa.

Vähemmillä kaloreilla pääsisi jos molemmat 4 % Floran sekoitetta tai peräti maitoa.

Mausteena pippurisekoitusta, tilliä en punninnut.

Hiilihydraatteja melko vähän, sopinee myös niitä pelkääville