Maailman paras tomaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1000 g8 kpl   203 kcal6 g38 g3 g14 g
Valkoviini kuiva 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl34 kcal0,2 g0,3 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g70 g1,1 kpl   20 kcal0,4 g4,2 g0,1 g1,8 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11 g2,8 kpl   11 kcal0,9 g1,8 g0,1 g0,2 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g10 g    88 kcal0 g0 g10 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)30 g    30 kcal2,3 g5,1 g0,2 g0,6 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g15 g    14 kcal0,6 g2,6 g0 g0 g
Basilika, tuore 10 g  5 rl0,8 dl2,7 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0,2 g
Kuohukerma,valio,2dl50 g    170 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1658 g    622 kcal12 g66 g31 g17 g
Ravintosisältö / annos553 g    207 kcal3,9 g22 g10 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal0,7 g4 g1,9 g1 g
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.