Elisan siemennäkkäri

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g100 g    581 kcal22 g20 g51 g10 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kurpitsansiemenet, kuivattu50 g    271 kcal12 g8,9 g23 g2 g
Pellavansiemen kokonainen 65 g 22 tl6,5 rl1 dl329 kcal13 g0,7 g27 g17 g
Auringonkukansiemen 50 g  3,3 rl1/2 dl297 kcal12 g6,3 g25 g3 g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g45 g    25 kcal2,7 g1,3 g0,9 g45 g
Oliiviöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
448 g    1906 kcal75 g38 g166 g78 g
Ravintosisältö / annos30 g    128 kcal5 g2,5 g11 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    426 kcal17 g8,4 g37 g17 g
1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.