Herkkumakaronlaatikko a la Maire

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Makaroni, keitetty, suolaa 350 g  32 rl5,4 dl338 kcal11 g69 g1,1 g3,5 g
Suola, annos 3g1.2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska 800 g  53 rl8 dl235 kcal4,5 g42 g1,6 g15 g
Smetana, rasvaa n. 40 % 200 g 40 tl13 rl2 dl780 kcal4,3 g4,4 g84 g0 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Juustoraaste emmental punaleima200 g    780 kcal58 g0 g60 g0 g
Mineraalisuola keskiarvo 15 g 2,1 tl3/4 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Oregano, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 6,1 kcal0,2 g0,4 g0,2 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2430 g    3494 kcal231 g120 g227 g21 g
Ravintosisältö / annos304 g    437 kcal29 g15 g28 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    144 kcal10 g4,9 g9 g0,9 g
Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi