Äyriäispaella (Pirkka)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g350 g    315 kcal60 g12 g5,3 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Paprika punainen 180 g1,1 kpl   53 kcal1,7 g8,1 g0,7 g3,4 g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g100 g    352 kcal20 g0,5 g30 g0 g
Riisi tumma 170 g  13 rl2 dl593 kcal12 g122 g3,9 g6,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
817 g    1410 kcal94 g144 g50 g10 g
Ravintosisältö / annos204 g    352 kcal23 g36 g12 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    173 kcal11 g18 g6,1 g1,3 g
1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.