Valkosipuliperunat (kokonaan itse tehty)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1580 g26 kpl   1203 kcal30 g245 g3,2 g16 g
Sipuli (kuorittu)376 g6,8 kpl  4,2 dl102 kcal4,9 g18 g0,8 g6,4 g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g900 g    3060 kcal18 g27 g315 g0 g
Valkosipulijauhe, annos 3g6 g    21 kcal0,6 g4,6 g0,2 g0 g
Suolapähkinä, taffel5 g    32 kcal1,4 g0,7 g2,7 g0,4 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
2869 g    4423 kcal55 g296 g322 g23 g
Ravintosisältö / annos319 g    492 kcal6,1 g33 g36 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    154 kcal1,9 g10 g11 g0,8 g
Viipaloi perunat ja pilko sipulit.

Laita ne vuokaan kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta.

Kaada päälle 5dl kermaa ja paista 225* n. 45 min.
Lisää loppu kerma ja jatka paistamista vajaa tunti alentaen lämpö 200 asteeseen.

Anna vetäytyä ennen tarjoilua.