Karjalanpiirakat täysmaidolla
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Voi | 30 g | | 6 tl | 2,1 rl | 0,3 dl | 218 kcal | 0,4 g | 0,1 g | 24 g | 0 g |
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g | 340 g | | | | | 1190 kcal | 20 g | 258 g | 5,8 g | 6,8 g |
Vesi, vesijohtovesi | 400 g | | 80 tl | 27 rl | 4 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Voi | 25 g | | 5 tl | 1,8 rl | 0,3 dl | 181 kcal | 0,3 g | 0,1 g | 20 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 163 g | | | 16 rl | 2,5 dl | 559 kcal | 17 g | 114 g | 2 g | 5,7 g |
Ruisjauho, 1 dl | 150 g | | | | | 480 kcal | 17 g | 96 g | 3,5 g | 21 g |
Vesi, vesijohtovesi | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Täysmaito (Valio), annos 200g | 1600 g | | | | | 1024 kcal | 51 g | 77 g | 56 g | 0 g |
|
| Koko resepti 40 annosta | 2908 g | | | | | 3652 kcal | 105 g | 546 g | 112 g | 33 g |
Ravintosisältö / annos | 73 g | | | | | 92 kcal | 2,6 g | 14 g | 2,8 g | 0,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 126 kcal | 3,6 g | 19 g | 3,9 g | 1,1 g |
*VALION OHJE* Keitä puuro edellisenä päivänä.
Käytä paksupohjaista kattilaa.
Lisää kiehuvaan veteen riisit.
Keitä kunnes vesi on imeytynyt.
Lisää maito (16-18dl) pienissä erissä.
Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan.
Kun kaikki maito (16-18dl) on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä.
Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä.
Lisää suola.
Jäähdytä.
Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.
Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi (25g).
Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
Leivo taikinasta tanko.
Jaa se 40 osaan.
Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi.
Lado päällekkäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi.
Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
Levitä osa kuorista pöydälle.
Poista liika jauho pullasudilla.
Annostele puuroa 1 1/2 - 2 rkl / kuori.
Levitä veitsellä yläreunasta alareunaan ja sivusuunnassa melkein reunoihin saakka.
Taivuta kuoren reunat puuron päälle.
Ummista etusormilla rypyttäen.
Nostele suoraan pellille vieri viereen.
Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n.10 - 12 min. * Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kestä 275 asteen lämpöä.
Voitele valmiit piirakat voi-maitoseoksella.
(75g/200g).
Peitä leivinliinalla.
*VALION OHJE* www.valio.fi/reseptit/karjalanpiira
kat-1/