Karjalanpiirakat täysmaidolla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g340 g    1190 kcal20 g258 g5,8 g6,8 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl181 kcal0,3 g0,1 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl559 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Ruisjauho, 1 dl150 g    480 kcal17 g96 g3,5 g21 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Täysmaito (Valio), annos 200g1600 g    1024 kcal51 g77 g56 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
40 annosta
2908 g    3652 kcal105 g546 g112 g33 g
Ravintosisältö / annos73 g    92 kcal2,6 g14 g2,8 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    126 kcal3,6 g19 g3,9 g1,1 g
*VALION OHJE* Keitä puuro edellisenä päivänä.

Käytä paksupohjaista kattilaa.

Lisää kiehuvaan veteen riisit.

Keitä kunnes vesi on imeytynyt.

Lisää maito (16-18dl) pienissä erissä.

Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan.

Kun kaikki maito (16-18dl) on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä.

Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä.

Lisää suola.

Jäähdytä.

Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.

Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi (25g).

Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.

Leivo taikinasta tanko.

Jaa se 40 osaan.

Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi.

Lado päällekkäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.

Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi.

Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.

Levitä osa kuorista pöydälle.

Poista liika jauho pullasudilla.

Annostele puuroa 1 1/2 - 2 rkl / kuori.

Levitä veitsellä yläreunasta alareunaan ja sivusuunnassa melkein reunoihin saakka.

Taivuta kuoren reunat puuron päälle.

Ummista etusormilla rypyttäen.

Nostele suoraan pellille vieri viereen.

Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n.10 - 12 min. * Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kestä 275 asteen lämpöä.

Voitele valmiit piirakat voi-maitoseoksella.

(75g/200g).

Peitä leivinliinalla.

*VALION OHJE* www.valio.fi/reseptit/karjalanpiira
kat-1/