Nyhtöpossu
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Viljaporsaan kassler (Snellman), annos 800g | 2000 g | | | | | 4100 kcal | 360 g | 0 g | 300 g | 0 g |
|
| Koko resepti 5 annosta | 2000 g | | | | | 4100 kcal | 360 g | 0 g | 300 g | 0 g |
Ravintosisältö / annos | 400 g | | | | | 820 kcal | 72 g | 0 g | 60 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 205 kcal | 18 g | 0 g | 15 g | 0 g |
Laita kassler-palat uunivuokaan ja paista 150 asteessa ensin ilman kantta n. ½h.
Laita kansi ja jatka paistamista 4,5-5h.
Valele loppuvaiheessa lihaa paistinliemellä.
Anna paistien levätä hetki ennenkuin riivit ne kahdella haarukalla suiruiksi.
Syötävää lihaa jää n. 1kg tästä satsista.
Ota liemi talteen ja tee siitä kastike:
1dl lientä + 2dl kuohukermaa keitetään kasaan sopivan paksuiseksi.
Lisää heti alussa reilusti mustapippurirouhetta.