Laiskanpäivänlaatikko (Dzinni, Karppila)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mandariini, keskiarvo, punnittu kuorineen 165 g1,6 kpl   60 kcal0,7 g11 g0,4 g2,5 g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g900 g    153 kcal17 g19 g1,8 g0 g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g400 g    1360 kcal8 g12 g140 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1465 g    1573 kcal26 g42 g142 g2,5 g
Ravintosisältö / annos366 g    393 kcal6,4 g10 g36 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal1,8 g2,9 g10 g0,2 g
Laita uuni lämpenemään 200° C.

Kaada toinen kukkakaalipussillisista uunivuokaan (en käytä kovin laakeaa vuokaa, vaan sellainen hiukan syvempi on parempi).

Ripottele päälle suolaa ja kohtuullisen runsaalla kädellä valkopippuria (pidän valkopippurista ja niinpä sitä menee tässä noin puoli ruokalusikallista, suolaakin saman verran, mutta makunsa kullakin).

Kaada päälle toinen pussillinen kukkakaalta ja toista maustamisoperaatio.

Lurauta päälle kerma ja tuikkaa uuniin.

Jos käytät jäisiä kukkakaalenpaloja, painele jossain vaiheessa ne tiiviimmin nesteen alle.

Kun pinta alkaa ruskistua, peitä foliolla ja vähennä hiukan lämpöä.

Anna hautua pehmeäksi.

Tarjoile lisäkkeenä.

Laitoin tarkoituksella tuohon VAIN neljä annosta, koska tätä ylensä pitää santsailla...