Laiskanpäivänlaatikko (Dzinni, Karppila)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Mandariini, keskiarvo, punnittu kuorineen | 165 g | 1,6 kpl | | | | 60 kcal | 0,7 g | 11 g | 0,4 g | 2,5 g |
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g | 900 g | | | | | 153 kcal | 17 g | 19 g | 1,8 g | 0 g |
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g | 400 g | | | | | 1360 kcal | 8 g | 12 g | 140 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1465 g | | | | | 1573 kcal | 26 g | 42 g | 142 g | 2,5 g |
Ravintosisältö / annos | 366 g | | | | | 393 kcal | 6,4 g | 10 g | 36 g | 0,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 107 kcal | 1,8 g | 2,9 g | 10 g | 0,2 g |
Laita uuni lämpenemään 200° C.
Kaada toinen kukkakaalipussillisista uunivuokaan (en käytä kovin laakeaa vuokaa, vaan sellainen hiukan syvempi on parempi).
Ripottele päälle suolaa ja kohtuullisen runsaalla kädellä valkopippuria (pidän valkopippurista ja niinpä sitä menee tässä noin puoli ruokalusikallista, suolaakin saman verran, mutta makunsa kullakin).
Kaada päälle toinen pussillinen kukkakaalta ja toista maustamisoperaatio.
Lurauta päälle kerma ja tuikkaa uuniin.
Jos käytät jäisiä kukkakaalenpaloja, painele jossain vaiheessa ne tiiviimmin nesteen alle.
Kun pinta alkaa ruskistua, peitä foliolla ja vähennä hiukan lämpöä.
Anna hautua pehmeäksi.
Tarjoile lisäkkeenä.
Laitoin tarkoituksella tuohon VAIN neljä annosta, koska tätä ylensä pitää santsailla...