Jauhelihatäytteiset munakoisot

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g500 g  33 rl5 dl175 kcal5 g33 g2,5 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulimurska (Valkoliekki), annos 5g10 g    10 kcal0,6 g1,7 g0 g0 g
Hunaja 4 g 0,6 tl0,2 rl 13 kcal0 g3,2 g0 g0 g
Nautajauheliha 15%400 g    820 kcal72 g0 g60 g0 g
Oliiviöljy 8 g 1,6 tl0,6 rl0,1 dl71 kcal0 g0 g8 g0 g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 50 g6,3 kpl   187 kcal11 g0 g16 g0 g
Munakoiso 750 g1,9 kpl  25 dl168 kcal3,8 g23 g1,5 g19 g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 50 g13 kpl  1,7 dl99 kcal0,7 g0,9 g10 g2,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1872 g    1569 kcal95 g66 g98 g23 g
Ravintosisältö / annos468 g    392 kcal24 g17 g25 g5,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal5,1 g3,5 g5,2 g1,2 g
Halkaise munakoisot puoliksi ja koverra sisus niin, että reunoille jää 1 cm. Sisuksen voi käyttää täytteeseen.

Sipaise öljyä munakoisojen sisälle ja paista folion alla uunissa 200 asteessa n. 30 min. Täytteeseen paista pannulla jauheliha ja sipulit, sekä lisää sitten oliivit ja tomaattimurska.

Mausteiksi mustapippuri ja suola, timjami ja ripaus kanelia.

Lisää lopuksi hunaja.

Täytä esipaistetut munakoisot ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista vielä 15-20 min uunissa.