Juustokakku brownies-pohjalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 125 g    886 kcal0,5 g0 g100 g0 g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g85 g    454 kcal4,2 g44 g27 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu110 g1,8 kpl   139 kcal12 g0,3 g10 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Vispikerma Flora 20%250 g    550 kcal7,5 g13 g50 g0 g
Viola vanilja tuorejuusto (Valio), annos 20g250 g    775 kcal15 g38 g63 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Daim 56g112 g    610 kcal4,1 g67 g36 g0,1 g
Liivatelehti, gelatiini20 g    70 kcal17 g0 g0 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore20 g    5 kcal0 g1,8 g0 g0 g
Valkosuklaa panda, levy 130g100 g    559 kcal8,4 g55 g34 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1465 g    5561 kcal82 g572 g321 g4,7 g
Ravintosisältö / annos122 g    463 kcal6,8 g48 g27 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    380 kcal5,6 g39 g22 g0,3 g
125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa.

Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan.

Sekoita, kunnes seos on tasaista

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.

Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.

Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli. Tarjoa jäädykkeenä!