Vehnäinen pataleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Vesi350 g 70 tl23 rl3,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
825 g    1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ravintosisältö / annos825 g    1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ravintosisältö / 100g100 g    189 kcal5,6 g39 g0,7 g1,9 g
Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa.

Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin.

Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.

Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.

Laita valurautapata uuniin.

Laita uuni päälle 230 asteeseen.

Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa.

Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.

Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos.

Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.

Paista kannen alla 30 minuuttia.

Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.

Ota kansi pois puolentunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.