Vehnäinen pataleipä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vehnäjauho puolikarkea | 455 g | | | 46 rl | 7 dl | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Vesi | 350 g | | 70 tl | 23 rl | 3,5 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 15 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g | 5 g | 0,1 kpl | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 825 g | | | | | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Ravintosisältö / annos | 825 g | | | | | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 189 kcal | 5,6 g | 39 g | 0,7 g | 1,9 g |
Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa.
Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin.
Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.
Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.
Laita valurautapata uuniin.
Laita uuni päälle 230 asteeseen.
Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa.
Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.
Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos.
Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.
Paista kannen alla 30 minuuttia.
Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.
Ota kansi pois puolentunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.