Rahkapaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g45 g    329 kcal0,5 g0,5 g36 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g750 g    525 kcal90 g30 g3,8 g0 g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 0.5 g 0,1 tl  0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1021 g    1167 kcal118 g31 g62 g0 g
Ravintosisältö / annos85 g    97 kcal10 g2,6 g5,2 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    114 kcal12 g3,1 g6,1 g0 g
Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.

Tämä annos on 1,5 x ap.

Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.

Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.

Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.

Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.

Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.

Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.

Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.

Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.

Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.

Toimi loistavasti!