Pyrytuulian Juuressosekeitto 2

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka269 g    30 kcal3 g3 g0,5 g2,7 g
Juuriselleri 199 g1/3 kpl   63 kcal2,5 g9 g0,4 g6,2 g
Porkkana 241 g3,7 kpl   79 kcal1,5 g13 g0,5 g6,1 g
Pinaatti 129 g65 kpl  2,6 dl17 kcal2,1 g0,5 g0,4 g1,7 g
Keittojuures kesäpöytä (Apetit), annos 200g200 g    60 kcal1,8 g10 g0,4 g4,6 g
Tomaatti 45 g0,4 kpl   10 kcal0,3 g1,6 g0,1 g0,6 g
Herneenverso, raaka (Järvikylä), annos 50g23 g    12 kcal0,6 g2,2 g0 g0,3 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1706 g    271 kcal12 g40 g2,3 g22 g
Ravintosisältö / annos284 g    45 kcal2 g6,7 g0,4 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    16 kcal0,7 g2,4 g0,1 g1,3 g
269 g Varsiselleri
199 g Juuriselleri
241 g Porkkana
129 g Pinaatti
200 g Keittojuures
45 g tomaatti
600 g vettä

Ainekset peitetään kiehuvalla vedellä ja keitetään kypsiksi ja soseutetaan sauvasekoittimella.

Lopuksi lisätään silputtua herneenversoa ja maustetaan suolalla, kurkumalla, suolattomalla sitruunapippurilla tms.

Vinkki 5:2 dieettiläisille:
Koska keitto on sakeaa niin laita valitsemaasi astiaan vain puolet keitosta ja lisää siihen vettä niin saat enemmän syötävää ja keitto ohenee samalla sopivaksi.

Yksi annos 288 g sisältää 45 kcal lisää vettä niin saat enemmän samoilla kaloreilla.

Koko keitossa jota on 1705 g on yhteensä 271 kcal.