Pyrytuulian Mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)400 g    2880 kcal3,2 g3,2 g320 g0 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g300 g    930 kcal51 g162 g8,7 g39 g
Mantelijauho ground almonds (Suma), annos 15g300 g    1794 kcal63 g21 g167 g22 g
Kananmuna kuoreton109 g    156 kcal13 g0 g11 g0 g
Täysruokosokeri, ns. Intiaanisokeri132 g    465 kcal2,2 g118 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka15 g    60 kcal0 g15 g0 g0 g
Mantelirouhe, 1 rkl142 g    821 kcal30 g7,5 g72 g17 g
Mustikka metsä- 645 g  54 rl11 dl284 kcal3,2 g41 g3,9 g21 g
Täysruokosokeri, ns. Intiaanisokeri30 g    106 kcal0,5 g27 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2073 g    7495 kcal167 g395 g583 g99 g
Ravintosisältö / annos83 g    300 kcal6,7 g16 g23 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    362 kcal8 g19 g28 g4,8 g
400 g voi
3 dl täysjyvävehnä
3 dl mantelijauhe
109 g (2 kpl) kananmuna
132 g (2 dl) intiaanisokeri
1 rkl vanilliinisokeri
142 g mantelirouhe
645 g itsepoimittuja mustikoita
30 g intiaanisokeri

Voi ja 2 dl intiaanisokeria ja vanilliinisokeri (tai uute) vatkataan vaahdoksi.

Täysjyvävehnäjauho ja mantelijauho sekoitetaan joukkoon ja lisätään vatkatut munat.

Uunipellille leivinpaperin päälle kaadetaan mantelirouhetta.

Sen päälle lusikoidaan varovasti taikina jonka päälle loput mantelirouheet.

Päälle kaadetaan mustikat ja lisää intiaanisokeria.