Astan kurkkukeitto (Fineli)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti 89 g0,7 kpl   20 kcal0,5 g3,1 g0,3 g1,2 g
Kasvisliemikuutio 2 g0,2 kpl   6,1 kcal0,2 g0,3 g0,5 g0 g
Kurkku 127 g0,3 kpl  2,8 dl14 kcal0,7 g1,8 g0,1 g0,9 g
Oliiviöljy 3 g 0,6 tl0,2 rl 27 kcal0 g0 g3 g0 g
Etikkakurkku 52 g0,5 kpl   10 kcal0,4 g1,7 g0,1 g0,6 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 33 g 6,6 tl2,2 rl1/3 dl92 kcal0,7 g1 g9 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 133 g 27 tl8,9 rl1,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
439 g    169 kcal2,5 g7,9 g13 g2,7 g
Ravintosisältö / annos439 g    169 kcal2,5 g7,9 g13 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal0,6 g1,8 g3 g0,6 g
1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.