Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22 g0,4 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g300 g    1050 kcal5,1 g267 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g23 g    70 kcal2,5 g14 g1,6 g6,3 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g300 g    930 kcal51 g162 g8,7 g39 g
Vehnäjauho, sunnuntai390 g  39 rl6 dl1365 kcal47 g277 g8,2 g12 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g600 g    1860 kcal102 g324 g17 g78 g
Voi, normaalisuolainen (Valio)150 g    1080 kcal1,2 g1,2 g120 g0 g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g500 g    300 kcal50 g22 g1,5 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu136 g2,3 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton6 g    1,3 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Mantelirouhe, 1 rkl100 g    578 kcal21 g5,3 g51 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
50 annosta
3237 g    7677 kcal318 g1116 g220 g147 g
Ravintosisältö / annos65 g    154 kcal6,4 g22 g4,4 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    237 kcal10 g34 g6,8 g4,5 g
5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita