Metukka-Makaronisalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Venäläinen meetvursti (Kotivara)500 g    2165 kcal108 g20 g185 g0 g
Makaroni, keitetty, suolaa 1500 g  136 rl23 dl1449 kcal45 g294 g4,8 g15 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Kermajuusto 17% (Pirkka), annos 40g400 g    1100 kcal116 g0,4 g68 g0 g
Suolakurkku (Rainbow)200 g    60 kcal1,6 g12 g0,2 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 800 g 160 tl53 rl8 dl1058 kcal21 g26 g96 g0 g
Tonnikala öljyssä 185 g  19 rl3,4 dl351 kcal50 g0 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
3785 g    6251 kcal342 g365 g371 g18 g
Ravintosisältö / annos189 g    312 kcal17 g18 g19 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    165 kcal9 g10 g10 g0,5 g
1. Pilko missä tahansa järjestyksessä juusto, metvursti, omena ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi, lisää myös tonnikala salaattipohjaan.

2. Keitä makaroni suolan kanssa, puoli kiloa kuivaa makaronia vastaa noin 1300g valmista tavaraa.

3. Lisää ensin makaroni salaattipohjaan ja sitten kermaviili.

4. Sekoita tasaiseksi.

5. Pistä tunniksi pariksi kylmään asettumaan.

Tästä hyvänmakuinen ja helppo salaatti vaikkapa illanistujaisiin (itse en ahneuksissani jaa-a tätä muille), luovuutta saa ja pitääkin käyttää, joten muuntele raaka-aineita mielesi mukaan, myös kevyemmäksi voi tämän tehdä.