Pyrytuulian Kaurasämpyläruudut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)400 g    1480 kcal56 g220 g32 g44 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g30 g    105 kcal0,5 g27 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )50 g    449 kcal0 g0 g50 g0 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g600 g    1860 kcal102 g324 g17 g78 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
1585 g    3894 kcal159 g571 g99 g122 g
Ravintosisältö / annos53 g    130 kcal5,3 g19 g3,3 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    246 kcal10 g36 g6,2 g7,7 g
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
2 rkl intiaanisokeria
1 tl ruususuolaa
1/2 dl oliiviöljyä
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
Pinnalle: kaurahiutaleita

Lisää 42 asteiseen veteen hiutaleet, joiden joukossa on kuivahiiva.

Lisää intiaanisokeri, suola, öljy ja jauhot.

Sekoita.

Kaada reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle.

Taputtele tasaiseksi.

Anna kohota.

Leikkaa levy neliöiksi ja ripottele kaurahiutaleita päälle.

Paista n. 200 C kiertoilmauunissa keskitasossa n. 15 min.

Yksi annos painaa 53 grammaa ja siinä on 130 kcal