Raparperipiirakka ala Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste, makea, pyöreä (Myllyn paras), annos 380g380 g    1444 kcal27 g191 g62 g6,8 g
Raparperi 250 g1,5 kpl  4,2 dl84 kcal1,7 g14 g0,3 g3,5 g
Eila kevyt creme fraiche (Valio), annos 200g200 g    380 kcal5,2 g10 g36 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3 g    11 kcal0,1 g2,4 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1032 g    2437 kcal48 g307 g109 g10 g
Ravintosisältö / annos129 g    305 kcal6 g38 g14 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    236 kcal4,6 g30 g11 g1 g
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan.

Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi.

Sekoita muut aineet keskenään.

Levitä raparperit vuokaan ja kaada ranskankerma-muna-sokeri seos raparperien päälle.

Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.