Proteiinijauhe-porkkanakakku (lähde kotikokki.net)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Proteiinijauhe, All the whey, Vanilja, Vitalife 1 mitta=28g150 g    588 kcal128 g6 g6 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 100 g2,9 kpl   42 kcal10 g0,4 g0,1 g0 g
Exquisa vaniljarahka 0,2% 200g250 g    218 kcal16 g38 g0,5 g0 g
Makeutusaine, neste (Cologran,lidl), annos 4.4g15 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Kevyt tuorejuusto 0,2% (Linessa), annos 100g150 g    92 kcal17 g5,9 g0,3 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
865 g    996 kcal171 g62 g7,3 g7,1 g
Ravintosisältö / annos144 g    166 kcal28 g10 g1,2 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    115 kcal20 g7,1 g0,8 g0,8 g
2 dl vaniljan makuista proteiinijauhoa
3 kpl kananmunan valkuaisia
250 g 0,2% vanilja exquisaa (tai tavallista rahkaa)
1,5-2 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 kpl porkkanoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
kuorrutus:
150 g 2% tuorejuustoa
0,5 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl vaniljaesanssia-sokeria tai sokeritonta vaniljasiirappia
kanelia pinnalle
sitruunamehua kostutukseen

Raasta porkkanat ja keitä vähässä nesteessä n. 5min/ kunnes porkkanaraate on kypsää.

Erottele valkuaiset keltuaisista eri astioihin.

Sekoita leivinjauhe + sooda proteiinijauhoihin.

Vatkaa valkuaiset, rahka ja proteiinijauho tasaiseksi seokseksi.

Mausta vaniljasiirapilla, makeutusnesteellä, inkiväärillä, kaardemummalla, kanelilla ja neilikalla.

Lisää jäähtynyt porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.

Aseta kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa n.15-20 min/ kunnes kakku saa kauniin värin pintaan.

Kumoa kakku vuoastaan ja kostuta sitruunamehulla.

Anna jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustoon makeutusainetta ja vaniljasiirappia/esanssia tai vaniljasokeria.

Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele päälle kanelia.