AVOkadopasta by Hanna G

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 180 g1,5 kpl   357 kcal4,7 g1,4 g35 g12 g
Oliiviöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g40 g    159 kcal8,8 g0 g13 g0 g
Parmesan formaggio da pasta30 g    137 kcal12 g0 g10 g0 g
Chili, vihreä, tuore 20 g1 kpl   9 kcal0,4 g1,6 g0 g0,3 g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g50 g    15 kcal0,4 g5,5 g0,1 g1,5 g
Spagetti, keitetty, öljyä 880 g   15 dl889 kcal27 g172 g7,2 g8,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1250 g    2007 kcal53 g181 g115 g23 g
Ravintosisältö / annos313 g    503 kcal13 g45 g29 g5,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    161 kcal4,2 g14 g9 g1,8 g
1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.