AVOkadopasta by Hanna G
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Avokado, kuorittu, kivetön | 180 g | 1,5 kpl | | | | 357 kcal | 4,7 g | 1,4 g | 35 g | 12 g |
Oliiviöljy | 50 g | | 10 tl | 3,6 rl | 0,6 dl | 442 kcal | 0 g | 0 g | 50 g | 0 g |
Pecorino romano (Castelli), annos 50g | 40 g | | | | | 159 kcal | 8,8 g | 0 g | 13 g | 0 g |
Parmesan formaggio da pasta | 30 g | | | | | 137 kcal | 12 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Chili, vihreä, tuore | 20 g | 1 kpl | | | | 9 kcal | 0,4 g | 1,6 g | 0 g | 0,3 g |
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g | 50 g | | | | | 15 kcal | 0,4 g | 5,5 g | 0,1 g | 1,5 g |
Spagetti, keitetty, öljyä | 880 g | | | | 15 dl | 889 kcal | 27 g | 172 g | 7,2 g | 8,7 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1250 g | | | | | 2007 kcal | 53 g | 181 g | 115 g | 23 g |
Ravintosisältö / annos | 313 g | | | | | 503 kcal | 13 g | 45 g | 29 g | 5,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 161 kcal | 4,2 g | 14 g | 9 g | 1,8 g |
1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.
Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.
Purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.
Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita lusikalla.
Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.
Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.
Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Tarjoa heti.