Skarppaajan hirssipuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirssisuurimo / -jauho 80 g  6,7 rl1 dl286 kcal9 g55 g2,3 g2,6 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
583 g    286 kcal9 g55 g2,3 g2,6 g
Ravintosisältö / annos97 g    48 kcal1,5 g9 g0,4 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    49 kcal1,5 g9 g0,4 g0,4 g
Pese hirssit kahteen kertaan kylmällä vedellä ja kolmannlla kerralla kiehuvalla vedellä.

Tämän käsittelyn jäkeen hirssit pannaan kerroskattilaan kiehuvaan veteen+ripaus suolaa.

Aluksi peni hämmennys kapustalla, sitten annetaan rahassa hautua n, 30 min. Hyvää puuroa voisilmän ja maidon kanssa.

Käy myös lisukkeena riisin sijaan.