Herkkusieni-pinaattipasta (Chocochili)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty120 g    168 kcal6,2 g34 g0,8 g4,1 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g10 g    10 kcal0,1 g1,8 g0 g0 g
Pinaatti 150 g75 kpl  3 dl20 kcal2,4 g0,6 g0,5 g2 g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki200 g    300 kcal2 g12 g26 g1,4 g
Ravintohiivahiutale, annos 40g15 g    54 kcal6,8 g5 g0,8 g3 g
Basilika, tuore 10 g  5 rl0,8 dl2,7 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
659 g    588 kcal21 g57 g29 g13 g
Ravintosisältö / annos330 g    294 kcal10 g28 g14 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal3,2 g8,6 g4,3 g2 g
1.Laita pasta kiehumaan.

2.Leikka sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi ja herkkusienet viipaleiksi.

Hienonna pinaatinlehtiä hiukan pienemmiksi.

3.Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää sipulit sekä hetken päästä herkkusienet.

Mausta balsamicolla ja paista keskilämmöllä pari minuuttia.

Lisää pinaatit ja kääntele seosta hetki, kunnes ne ovat pehmenneet.

4.Lisää joukkoon kerma.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia tai kunnes se on hiukan saostunut.

5.Käännä levy pois päältä ja sekoita kastikkeen joukkoon hiivahiutaleet.

6.Yhdistä pasta ja kastike ja tarjoile tuoreen basilikan kera.