Piimäkakku, laktoositon

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piimä,laktoositon,rasvaton20 g    6 kcal0,7 g0,8 g0 g0 g
Rypsiöljy rainbow6.8 g    61 kcal0 g0 g6,8 g0 g
Vehnäjauho, puolikarkea (Kruunu), annos 100g23 g    79 kcal2,5 g16 g0,5 g0 g
Siirappi, tumma14 g    45 kcal0 g10 g0 g0 g
Sokeri8.5 g2,8 kpl2,1 tl0,7 rl0,1 dl35 kcal0 g8,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
72 g    225 kcal3,2 g36 g7,3 g0 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    312 kcal4,4 g50 g10 g0 g
4 dl piimää
2 dl tummaa siirappia
1,5 dl öljyä

2 dl sokeria
6-7 dl jauhoja
2 dl rusinoita
1,5 tl ruokasoodaa
0,5-1 tl kardemummaa
2,5 tl piparkakkumaustetta
3tl kanelia

Sekoita alemman listan "jauhot" kaikki keskenään.

Sekoita (valmiiseen mittakannuun saa suoraan mitattua) nesteet keskenään, piimä ensin, siihen siirappi ja öljy.

Yhdistä aineet, älä tuhlaa aikaa, iso torvikakkuvuoka pitää olla voideltu ja korppujauhotettu jo tässä vaiheessa ja uuni asteissa 170. Kaada vuokaan taikina, jätä 3-4 cm paisumisvara.

Paista uunin keskiosassa n. 1 tunti.