Marinoidut pavut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g360 g    342 kcal29 g50 g2,5 g29 g
Sipuli (kuorittu)35 g0,6 kpl  0,4 dl10 kcal0,5 g1,7 g0,1 g0,6 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Oliiviöljy 35 g 7 tl2,5 rl0,4 dl310 kcal0 g0 g35 g0 g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g10 g    2 kcal0 g0,7 g0 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka30 g    25 kcal1 g5,7 g0,3 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
478 g    696 kcal31 g60 g38 g30 g
Ravintosisältö / annos80 g    117 kcal5,2 g10 g6,3 g5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    146 kcal6,5 g13 g7,9 g6,3 g
Ainekset:

3-4 dl keitettyjä papuja
1/2 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl oreganoa, basilikaa tai timjamia
1-2 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään.

Anna marinoitua muutamia tunteja.

Pavut säilyvät jääkaapissa n. 3 vrk.

Lähde: Tuija Ruuska: Kasvisaskeleet