Kreikkalainen kurpitsalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g1000 g    450 kcal10 g117 g1 g20 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g200 g    144 kcal5 g34 g0,2 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,2 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g45 g    396 kcal0 g0 g45 g0 g
Mutti paseerattu tomaatti800 g    256 kcal14 g37 g0,8 g0 g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g45 g    31 kcal1,1 g4,5 g0,9 g1,1 g
Ranskankerma Valio200 g    560 kcal5 g7 g56 g0 g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)200 g    550 kcal32 g2 g46 g0 g
Lasagnelevy, euroshopper180 g    630 kcal22 g128 g2,5 g0 g
Parmissimo - parmesanraaste200 g    784 kcal66 g0 g57 g0 g
Kalamata oliivit, pirkka155 g    264 kcal2,5 g2 g26 g6,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3102 g    4095 kcal158 g337 g236 g30 g
Ravintosisältö / annos517 g    682 kcal26 g56 g39 g5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    132 kcal5,1 g11 g7,6 g1 g
6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.