Joben jättikaalikääryle
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Valkokaali keräkaali | 1700 g | 1,4 kpl | | | 43 dl | 472 kcal | 20 g | 69 g | 3,4 g | 36 g |
Sipuli (kuorittu) | 440 g | 8 kpl | | | 4,9 dl | 119 kcal | 5,7 g | 21 g | 0,9 g | 7,5 g |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 600 g | | | | | 996 kcal | 114 g | 0 g | 60 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 110 g | 2 kpl | | | | 157 kcal | 14 g | 0,3 g | 11 g | 0 g |
Siirappi | 40 g | | 5,7 tl | 2 rl | 0,3 dl | 121 kcal | 0 g | 30 g | 0 g | 0 g |
Kvinoa, runsaskuituinen jyvä (Gogreen), annos 50g | 80 g | | | | | 278 kcal | 17 g | 50 g | 1 g | 12 g |
Oliiviöljy | 14 g | | 2,8 tl | 1 rl | 0,2 dl | 124 kcal | 0 g | 0 g | 14 g | 0 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 2984 g | | | | | 2266 kcal | 171 g | 170 g | 91 g | 56 g |
Ravintosisältö / annos | 373 g | | | | | 283 kcal | 21 g | 21 g | 11 g | 7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 76 kcal | 5,7 g | 5,7 g | 3 g | 1,9 g |
Keitä kokonaista kaalia n. 15 min. Irrottele isoimpia lehtiä samalla.
Laita ohra tai tattarisuurimot (ohraa 1dl, tattaria 1.5dl tai kvinoaa 1dl) kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.
Valmista täyte paistamalla jauheliha, kaalisilppu ja sipuli, mausta.
Leivinpaperi kastellaan ja muotoillaan vuoan pohjalle n. 2 x 2L vuokaa.
Vuoraa pohja isoilla kaalinlehdillä reunoja myöten, ohenna paksuimpia ruotikohtia veitsellä ja lisää täytteeseen.
Kumoa täyte leviteltyjen lehtien päälle, tiivistä kunnolla vaikka ruokalusikalla ja lado päälle kanneksi lisää isoja kaalin lehtiä.
Käännä lopuksi vielä reunoilta lehdet päälle sen verran kuin menevät.
Valele pintaa siirapilla ja oliiviöljyllä, ripottele ihan vähän suolaa.
uuni 180 astetta ja noin 1 tunti
Anna vetäytyä noin 15 min ja kumoa eli iso lautanen tai tarjoiluvati vuoan päälle ja käännä nurin koko homma.
Siitä sitten vain leikkaamaan sopivia paloja lautaselle kuin kakusta konsanaan.
Itse maustoin tujusti täytteen suolalla, chilillä, mustapippurirouheella, maustepippurijauheella, paprikajauheella ja meiramilla.