Jauhelihasipulikeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Ranskalainen sipulikeitto (Knorr) | 70 g | | | | | 189 kcal | 5,3 g | 34 g | 3,5 g | 7 g |
Jauheliha (sika-nauta) 17% | 200 g | | | | | 442 kcal | 35 g | 0 g | 34 g | 0 g |
|
 | Koko resepti annosta | 270 g | | | | | 631 kcal | 40 g | 34 g | 38 g | 7 g |
Ravintosisältö / annos | 0 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 234 kcal | 15 g | 13 g | 14 g | 2,6 g |
1 PSS sipulikeittojauhetta
200 G jauhelihaa
Paprikajauhetta
Valkosipulimurskaa
Paista jauhaliha kohtuullisen kokoseissa kattilassa.
Mausta jauheliha paistamisen lopuksi paprikajauheella ja valkosipulilla makusi mukaan (mausteita ei välttämättä tarvitse, sipulikeitoissa yleensä makua tarpeeksi omasta takaa).
Kaada jauhelihan päälle n. 1 litra vettä ja sekoita joukkoon sipulikeitto.
Kiehuttele hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
(Valmiin keiton voi höystellä emmental raasteella jos haluaa lisätä syntisyyden tuntua)