Pastakastike hirvenlihasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma Valio 4% K&P25 g    15 kcal0,3 g1,1 g1 g0,2 g
Creme Fraiche, Ingman, 5%20 g    16 kcal0,6 g1,2 g1 g0 g
Sipuli (kuorittu)13 g0,2 kpl  0,1 dl3,4 kcal0,2 g0,6 g0 g0,2 g
Mustapippuri, annos 1g0.5 g    1,1 kcal0,1 g0,2 g0 g0 g
Basilika, kuivattu, annos 2g1 g    1,8 kcal0,1 g0,2 g0 g0,4 g
Suola, annos 3g0.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hirvenliha, annos 100g100 g    112 kcal21 g0 g3 g0,6 g
Tomaattimurska (Euro shopper)100 g  6,7 rl1 dl30 kcal1 g4 g0,4 g0,2 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2 g    18 kcal0 g0 g2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
261 g    197 kcal23 g7,3 g7,4 g1,6 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal9 g2,8 g2,8 g0,6 g
Ruskista 400 g hirvenjauhelihaa tilkassa öljyä, lisää pilkotut sipuli (1-2 kpl) ruskistuksen loppuvaiheessa.

Kun jauheliha on ruskistunut tarpeeksi lisää tölkillinen (400g) tomaattimurskaa sekä mausteita makusi mukaan(mustapippuria n. 1 tl, suolaa n.1,5 tl, oreganoa, basilikaa, [myös pitsamauste käy yrttien sijasta], 1kpl lihaliemikuutio).

Lisää hieman vettä, itse yleensä huuhtelen tomaattimurskapurkin noin desillä vettä.

Anna kiehua hetken aikaa (n.10 min) miedolla lämmöllä.

Lisää ruokakerma 4% (1dl) sekä creme fraiche 5% (1dl) ja annan kiehahtaa, lisää makusi mukaan murskattuja valkosipulin kynsiä (itse laitan 3 - 4 kpl).

Maista kastiketta ja mausta lisää jos tarve vaatii :)