Hedelmäinen tattaripuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g30 g    97 kcal3,3 g19 g0,6 g1,7 g
Omena, Granny Smith50 g    26 kcal0 g5,9 g0,4 g0,9 g
Viikuna, aurinkokuivattu (Risenta), annos 15g10 g    27 kcal0,4 g6 g0,1 g1,8 g
Aprikoosi, kuivattu4.2 g    9 kcal0,2 g1,9 g0 g0,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
94 g    159 kcal3,9 g33 g1,1 g5 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    170 kcal4,2 g35 g1,2 g5,3 g
2 dl (murskattu) tattarisuurimo
6 dl vettä
1/2 tl suola
2 omenaa
4 kuivattua viikunaa
4 kuivattua aprikoosia

1. Kiehauta ensin tattari vähässä vedessä, kaada vesi pois ja lisää 6 dl vettä.

2. Lisää suola.

Anna kiehua 6-8 minuuttia.

3. Kuori omenat.

Paloittele omenat, viikunat ja aprikoosit.

4. Keitä hedelmiä puuron mukana minuutin ajan lopussa.

Anna puuron mielellään vielä vetäytyö muutaman minuutin ajan.

Tarjoile maidon /tai kauramaidon), kanelin ja hunajan kanssa.

Lähde: ICA-kauppojen Buffé-lehti, käännös allekirjoittaneen