Kameleontti pastapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha (sika-nauta) 17%400 g    884 kcal70 g0 g68 g0 g
Kasvissuikaleet, Pirkka (pakaste)500 g    205 kcal7 g24 g1,5 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Tomaattimurska (Euro shopper)400 g  27 rl4 dl120 kcal4 g16 g1,6 g0,8 g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia250 g    375 kcal43 g0 g23 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Makaroni, keitetty700 g    685 kcal21 g135 g5,6 g7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2650 g    2643 kcal153 g190 g130 g11 g
Ravintosisältö / annos442 g    441 kcal25 g32 g22 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    100 kcal5,8 g7,2 g4,9 g0,4 g
Laita makaronit kiehumaan.

Kuullota sipulit kattilassa ja lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska.

Lisää pakaste kasvissuikaleet (kesällä voi käyttää tuoreita kasviksia, mutta kypsennysaika pitenee silloin hieman.

Kypsennä noin 10 minuttia ja lisää mausteet (lihaliemikuutio, sitruunapippuri), sulatejuusto ja ruokakerma.

Anna hautua noin 15 minuuttia.

Sekoita kastike keitettyjen ja valutettujen makaronien joukkoon.

Tarjoa raikkaan salaatin ja patongin kanssa.